Nek en schouder klachten

Nek en schouder klachten zijn een veelvoorkomende kwaal die vele oorzaken kent. Vaak zijn deze klachten chronisch en wordt er door artsen vaak alleen gekeken naar symptoombestrijding. Soms biedt dit soelaas en soms niet.

Wat kunt u zelf doen aan nek en schouder klachten?

De grondslag van deze klachten kan zowel van fysieke als mentale aard zijn. Heeft u veel stress in u leven? Dan is een logisch gevolg dat het lichaam dit zal uiten, bijvoorbeeld in de vorm van nek en/ of schouder klachten. Daarnaast kan bijvoorbeeld uw woon of werk omgeving een rol spelen bij dit soort klachten.

Zit u ongemerkt, veel op de tocht? Is uw werk/zit houding wel gunstig voor uw nek en schouders? Ogenschijnlijk simpele zaken waar u misschien niet eens aan denkt maar die wel het verschil kunnen maken in de ernst van de klachten.

Behandeling met de Chinese geneeswijze

De Chinese geneeswijze kan een uitkomst bieden om uw klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Door de meridiaan banen op de juiste manier te stimuleren komt het lichaam weer in balans en kan het werken aan het herstel van de klachten. Methodes die hierin effectief zijn betreffen acupunctuur of Tuina massages. Aan de hand van het intakegesprek bespreek ik met u wat voor u de beste optie is op basis van uw klachtenachtergrond.

Daarnaast spreekt het voor zich dat u ook zelf uw leefpatroon met kleine veranderingen kunt aanpassen om klachten te verminderen. Een goede houding en stressreductie dragen uiteraard bij aan een succesvol behandelingstraject.

Heeft u vragen over een van mijn behandelingen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op!

Neem contact op
Zhen behandelruimte | Kapel Avezaath