Rugklachten

Bij (chronische) rugklachten kan de Chinese geneeswijze uitkomst bieden. Deze klachten ontstaan vaak door het overbelasten van de rug met bijvoorbeeld het overstrekken of het te zwaar belasten van de rug.

Daarnaast kan rugpijn ook door andere gezondheidsfactoren ontstaan. Zoals een gezwel wat op de zenuwbanen rond de ruggengraat kan drukken waardoor er rugklachten optreden Het is dan ook raadzaam om bij onverklaarbare rugklachten altijd een arts te raadplegen!

Acupunctuur bij rugklachten

Acupunctuur kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten waaronder ook (chronische) rugpijn. Ook bij kortdurende rugpijn kan acupunctuur verlichting bieden. Door het stimuleren van de zenuwbanen door middel van acupunctuur kan de QI beter stromen en zullen de spieren en het omliggende weefsel meer ontspannen. Bij chronische rug klachten die maar niet overgaan is het eveneens erg raadzaam om acupunctuur te overwegen.

Tuina massage in Tiel

In mijn praktijk zijn rugklachten, samen met nek en schouder klachten één van de meest voorkomende fysieke klachten waarvoor cliënten mij raadplegen. Naast acupunctuur kan het ook helpen om dit te combineren met Tuina massages. Uiteraard stel ik samen met u een behandelplan op tijdens een intakegesprek. Aan de hand van de aard van uw klachten kan ik de wijze van behandelen in kaart brengen en u ook een indicatie geven van de duur van het behandeltraject.

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken? Neem gerust contact met mij op, mijn praktijk bevindt zich in Kapel Avezaath, naast de stad Tiel.

Neem contact op
Acupunctuur, één van de behandelingen bij Zhen-Chinese Geneeswijze | Wadenoijen | Tiel