Behandelingen

Hieronder vindt u de behandelingen welke Zhen Chinese geneeswijze aanbiedt. In de toekomst wordt dit pakket uitgebreid. Als u interesse heeft in één van de behandelingen neem dan gerust contact op. We bespreken samen de fysieke of mentale klachten en kijken welke behandeling het beste bij u past.

Behandelingen bij Zhen Chinese geneeswijze kunnen een uitkomst bieden bij onder andere:

Behandelingen bij Zhen Chinese Geneeswijze zijn alleen beschikbaar op afspraak.

Zhen behandelruimte | Kapel Avezaath

Laat u verrassen

Tuina is al duizenden jaren een massage techniek welke gebaseerd is op de Chinese geneeswijze, dat klachten kan verhelpen die voortkomen uit een disbalans van Qi de lichaamsenergie. De Qi moet vrij kunnen stromen in de meridianen en organen, als de Qi blokkeert kan dat allerlei klachten veroorzaken. Door het reguleren van Qi , bloed en de organen kunnen de pezen, botten en gewrichten weer herstellen.

Technieken

De Tuina technieken zijn zeer gevarieerd en zorgen ervoor dat de blokkades worden opgeheven en de innerlijke organen weer in evenwicht worden gebracht. De massage heeft een krachtige werking waardoor de pijnklachten verminderen of helemaal verdwijnen. De behandeling is een stevige massage die bestaat uit verschillende manipulatie technieken zoals duwen trekken rollen en schudden, er kan tijdens de behandeling ook gebruikt gemaakt worden van Cuppen of Moxa. Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, rug- en nekklachten en stress. 

Tuina helpt ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten, zoals migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen (Ischias), rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

Acupunctuur is al duizenden jaren een techniek welke gebaseerd is op de Chinese geneeswijze.  Acupunctuur is gericht op het herstellen van een verstoorde energiebalans. Qi stroomt door de meridianen (energiebanen) in ons lichaam en dat is verbonden met onze organen. Qi moet vrij kunnen stromen. Een verstoorde energiebalans veroorzaakt niet alleen fysieke klachten maar kan ook stemmingswisselingen en mentale klachten voortbrengen.

De behandeling

Door het zetten van ultradunne naaldjes in acupunctuurpunten op de meridianen wordt de energiestroom beïnvloed en komen deze weer in balans. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft en vrijwel pijnloos is. Omdat acupunctuur je hele energiehuishouding verbetert, vergroot het je weerstand en het heeft een positieve invloed op het algemeen welbevinden. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Effectief bij chronische klachten

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Langdurige klachten, waarvoor de reguliere geneeskunde soms geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur.

Enkele voorbeelden (chronische) vermoeidheid, chronische pijn, ischias, depressie, burn-out, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, menstruatie klachten, sportblessures, overgangsklachten, darmklachten.

Cuppen is een van de methode’s binnen de traditionele Chinese geneeswijze, het wordt al eeuwen lang toegepast. Bij Cuppen worden glazen bollen genaamd cups op de huid geplaatst die door verhitting zich vacuüm zuigen. Hierdoor worden de Qi, de lichaamsenergie en bloed in beweging gezet.

Goede doorbloeding

Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen af te voeren en heft het de diepgelegen blokkades op, met als gevolg een algehele ontspanning en pijnvermindering. Als de behandeling klaar is, zijn er op de plekken waar de bollen vast zaten rode of diep paarse plekken te zien. Dit is normaal,de plekken verdwijnen binnen enkele dagen of enkele weken. De behandeling doet geen pijn, maar je voelt tijdens de behandeling de huid samentrekken. Cuppen wordt vaak toegepast bij spierpijn, rug, nek en schouderklachten.

Moxa is een techniek waarbij je met bijvoetskruiden warmte in het lichaam brengt. De acupunctuurpunten worden gebruikt om de warmte van de Moxa diep door te laten dringen waardoor je de energiestroom in de meridianen stimuleert. Moxa-therapie kan op verschillende manieren toegepast worden. In de meeste gevallen wordt er een staafje Moxa gebruikt. Het staafje Moxa wordt aangestoken en de therapeut draait iets boven het te behandelen acupunctuurpunt langzaam met het Moxastaafje rond. Ook wordt er weleens een laagje zout of een stukje gember op de huid gelegd met daar bovenop een brandend stukje Moxa. Moxa is het meest effectief in de winter bij koude en vochtige weersomstandigheden.  Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt kan Moxa een heilzame werking hebben.

Moxa lamp

Tijdens de behandelingen kan er ook gebruikt worden gemaakt van een Moxa lamp. De Moxa-lamp is een lamp die bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deze platen worden geactiveerd door het hitte-element en creëert elektromagnetische golven die het cel-metabolisme van het lichaam versterken.

De warmte van deze lamp is echt weldadig voor het lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.