Chinese kruiden

In China wordt al duizenden jaren veel gebruik gemaakt van Chinese kruiden. Dit helpt aandoeningen te genezen en het lichaam te versterken. Chinese Kruiden zijn in het Westen veel minder bekend dan Acupunctuur, terwijl de mogelijkheden veelvuldig zijn. In China bestaat het grootste gedeelte van de Chinese geneeskunde uit werken met Chinese kruiden.

Chinese kruiden kan een aanvulling zijn op een Acupunctuur of Tuina behandeling. Het kan ook als zelfstandige behandeling worden ingezet. Er zal dan eerst een uitgebreide anamnese afgenomen worden voordat er iets voorgeschreven wordt.

Een kruidenformule wordt samengesteld op basis van uw klachten en rekening houdend met uw gesteldheid, ieder persoon is uniek. Daarnaast is het samengaan van de kruiden in een recept van belang, om de werking te harmoniseren en de opname in het lichaam te bevorderen. Veelal van de Chinese kruiden groeien ook gewoon in Europa.

Chinese kruiden; een unieke formule per persoon

Anders dan binnen de Westerse geneeskunde zijn kruidenformules afgestemd op de persoon. Zo kun je verschillende mensen hebben met dezelfde klacht, die alle een andere kruidenformule voorgeschreven krijgen. Een ander groot verschil is dat bij juist gebruik van kruiden er geen bijwerkingen mogen optreden. Elke klacht is een disbalans in het lichaam, en de kruiden dienen deze balans te herstellen.

Chinese kruiden herstellen de oorzaak van het probleem. Dit is erg belangrijk, want dat betekent dat wanneer de balans hersteld is je kunt stoppen met het gebruik van de kruiden. Het is goed om te merken dat de farmaceutische industrie meer geïnteresseerd raakt in klassieke kruidentoepassingen. De Chinese kruiden biedt alternatieven, zeker om het gebruik van antibiotica en medicatie met nare bijwerkingen waar mogelijk te beperken.

Kwaliteit en toepassing van Chinese kruiden

De kwaliteit van kruidenpreparaten moet aan duidelijke eisen voldoen. Ze worden streng gecontroleerd om de werkzaamheid en veiligheid te garanderen. Er wordt veelal gebruikt gemaakt van granulaat, tabletten, druppels maar ook zalf op kruidenbasis is een mogelijkheid.

Chinese kruiden zijn te verkrijgen bij Zhen-Chinese Geneeswijze | Wadenoijen | Tiel

Ervaar de Chinese geneeswijze

Tuina

is al duizenden jaren een massage techniek welke gebaseerd is op de Chinese geneeswijze.

Lees meer

Acupunctuur

verbetert je weerstand, energiehuishouding en heeft een positieve invloed op het algemeen welbevinden.

Lees meer

Chinese kruiden

helpt aandoeningen te genezen en het lichaam te versterken. De kruidenformules zijn afgestemd op de persoon.

Lees meer

Cuppen

is een behandeling waarbij de Qi, de lichaamsenergie en bloed in beweging worden gezet.

Lees meer