Moxa therapie

Moxa therapie is een techniek waarbij je met bijvoetskruiden warmte in het lichaam brengt. De acupunctuurpunten worden gebruikt om de warmte van de Moxa diep door te laten dringen waardoor je de energiestroom in de meridianen stimuleert.

Moxa-therapie kan op verschillende manieren toegepast worden.

In de meeste gevallen wordt er een staafje Moxa gebruikt. Het staafje Moxa wordt aangestoken en de therapeut draait iets boven het te behandelen acupunctuurpunt langzaam met het Moxastaafje rond. Ook wordt er weleens een laagje zout of een stukje gember op de huid gelegd met daar bovenop een brandend stukje Moxa. Moxa is het meest effectief in de winter bij koude en vochtige weersomstandigheden.  Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt kan Moxa een heilzame werking hebben.

Moxa lamp

Tijdens de behandelingen kan er ook gebruikt worden gemaakt van een Moxa lamp. De Moxa-lamp is een lamp die bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deze platen worden geactiveerd door het hitte-element en creëert elektromagnetische golven die het cel-metabolisme van het lichaam versterken.

De warmte van deze lamp is echt weldadig voor het lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.

Moxatherapie | Zhen Chinese Geneeswijze | Tiel | Wadenoijen

Ervaar de Chinese geneeswijze

Tuina

is al duizenden jaren een massage techniek welke gebaseerd is op de Chinese geneeswijze.

Lees meer

Acupunctuur

verbetert je weerstand, energiehuishouding en heeft een positieve invloed op het algemeen welbevinden.

Lees meer

Chinese kruiden

helpt aandoeningen te genezen en het lichaam te versterken. De kruidenformules zijn afgestemd op de persoon.

Lees meer

Cuppen

is een behandeling waarbij de Qi, de lichaamsenergie en bloed in beweging worden gezet.

Lees meer